Opskrifter til gasgrillen

gasgrill opskrifter

Har du lige købt en gasgrill eller har du haft en et stykke tid og søger nogle nye udfordringer? En gasgrill er nem at betjene, og hvad man kan lave i den er uendeligt. Man kan både stege, bage og lade noget simre. Det gode ved grillen er, at det ikke tager særlig lang tid at varme den op, før den er klar. Det er kun fantasien der sætter grænser, og så er det ellers med at gå i krig med maden og sin indre kok. ¨

Grillspyd med oksekød

gasgrill opskrifterDisse spyd er altid et hit og meget nemme at lave. De kan både bruges til tapas med pigerne eller til nem fingermad til børnefødselsdagen. Det er også muligt at sætte sit eget præg ved at variere dem som man har lyst til. Desuden behøver man ikke bruge oksekød, men man kan også bruge svinekød, kylling eller udelukkende grøntsager hvis man er vegetar.
Når man har valgt sit fyld der skal på spydene, skal man læggene dem i blød så de ikke brænder. I mens kan man forberede fyldet, skære grøntsagerne og marinere kødet.
Så sætter man fyldet på skiftevis, så man får lidt af det hele på hvert spyd. Til sidst ser spyddet rigtig lækkert og farverigt ud. Gasgrillen skal kun have mellemvarme og spyddene skal ikke have mere end 6-8 minutter. Husk at vende dem undervejs.

Grillede, grønne aspages

En rigtig lækker forret om sommeren, især, er grillede asparges. Det er super simpelt, og så er det super lækkert. I Danmark er højsæsonen for asparges i maj og juni, så det passer rigtig godt at gasgrillen vil være tændt.
Man kan krydre de grønne asparges med hvidløg, forskellige slags urter, parmesan, olie, salt og peber. Hæld det hele i en foliebakke, henover de grønne asparges og lad dem grille i små 10 minutter. Så har du en lækker forret eller noget lækkert tilbehør til det lækreste kød.

Grillede blommer

Som en rigtig god idé til en dessert, så kan man grille blommer sammen med honning og hasselnødder, for at få en rigtig lækker kombination.
Man halverer blommerne og lægger dem ned i noget honning. I mens så tænder man for sin gasgrill på mellemvarme. Hæld hasselnødderne i et fad på grillen, rist dem og hak dem herefter. Når du har taget nødderne af grillen, så sørg for at pensl risten godt, så blommerne ikke vil brænde på. Læg blommerne på risten med skæresiden nedad. Når de er gyldenbrune vender du dem om, hvilket vil sige efter cirka 3 minutter. På den anden side skal de også have omkring 3 minutter. Tag de lune blommer af grillen og drys de ristede nødder henover dem. Man kan eventuelt servere med en klat is.

Pizza

En gasgrill er utrolig god til pizza, da der er en stor luftfugtighed. Det giver dejen mere luftighed og en mere sprød og lækker skorpe. Fyld og dej kan man selv bestemme hvordan skal være, alt efter hvad der er ens favoritter. Dejen skal være på størrelse med pizzastenen der tilhører sin gasgrill. Pizzaen, med diverse fyld, skal have cirka 10 minutter med alt den varme gasgrillen kan trække. Låget skal være lukket for at give den bedste luftfugtighed inde i grillen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *